Naše poradna: Za jak dlouho se fyzioterapií zlepší můj stav?

64 | 3 min

Zbavit se bolesti a pohybových problémů co nejrychleji a vrátit se co nejdříve do běžného života, k obvyklým aktivitám, zájmům, do práce, to je přáním každého člověka, který se nachází v diskomfortní situaci s těmito obtížemi spojeným. Proto se nás také nejčastěji ptáte, jak dlouho bude trvat, až se cvičením a fyzioterapií váš stav zlepší. Je důležité mít na zřeteli dvě důležitá hlediska. K tomu, aby se struktura i funkce pohybového systému vrátily opět do rovnováhy, je zapotřebí určitý čas, který je u každého člověka zcela individuální. Druhým je pak skutečnost, že na výsledku úspěšné terapie má podíl nejen fyzioterapeut a aplikované metody, ale zejména je nutný i proaktivní přístup klienta. 

Fyzioterapeutka Mgr. Eliška Uhlířová k otázce upřesňuje: Velmi záleží na tom, jak pacient zareaguje na fyzioterapii a jak kvalitně bude provádět domácí cvičební jednotku. To bohužel nedokážeme předem říci. Dva pacienti, byť s podobnou diagnózou, mohou být úplně rozdílní, protože stav svalového systému každého z nich se v důsledku bolesti přirozeně dostává do nerovnováhy odlišně. Některý pacient tedy cítí úlevu od bolesti a celkové zlepšení stavu za měsíc, někdo až za tři měsíce. Cílem fyzioterapie je především zautomatizovat si nové pohybové stereotypy a důsledně je využívat při běžných denních činnostech.“

V EuroPainClinics Fyzio vám naši kvalifikovaní fyzioterapeuti připraví cvičební jednotky a naučí vás správné provádění tak, aby se vaše obtíže co nejvíce zmírnily a vy jste mohli mít svoji bolest dlouhodobě pod kontrolou. Na našich pracovištích fyzioterapie je možné také využití speciálního diagnostického software MFK, který v obrazových mapách zachycuje funkční odchylky páteře, svalového, nervového a kloubního systému nejen při vstupní diagnostice, ale v průběhu celé terapie. Můžete tak sami přesně sledovat, jakých pokroků a posunů díky fyzioterapii a vašemu cvičení dosahujete. O možnosti diagnostiky MFK se informujte u našich fyzioterapeutek!

Pokud máte zájem o fyzioterapii na našich pracovištích, můžete kdykoliv využít bezplatné online objednání eFyzio-konzultace. Rádi vám navrhneme termín vaší vstupní konzultace!