V EuroPainClinics Fyzio se 16. října připojujeme k oslavě mezinárodního dne páteře, který je jedním z dnů Světového týdne kostí a kloubů stanoveného pod záštitou Světové zdravotnické organizace a Organizace spojených národů. Tento den má za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o stavech a nemocech, které mohou postihnout lidskou páteř a upozornit na možnosti léčby, která je v současné době pro lidi s onemocněním páteře dostupná.

Páteř hraje klíčovou roli v našem každodenním životě a zaslouží si proto dostatek pozornosti v podobě kvalitní péče i prevence. S bolestí zad se totiž setká prakticky každý člověk – statisticky se alespoň jedenkrát v životě projeví až u 80 % dospělé populace. Dnešní svátek páteře je tak zároveň také pobídkou pro lidi všech věkových kategorií, aby byli aktivní a podporovali zdraví své páteře pohybem a správnými pohybovými návyky. Mít zdravá a silná záda je přáním každého, proto je zcela namístě myslet na to, jak onemocnění páteře preventivně předcházet.

Fyzioterapie je pro dlouhodobé udržení dobrého zdravotního stavu páteře, ale i celkově pohybového ústrojí zásadní. Obecně je fyzioterapie považována za možnost první volby léčby, začít však můžete kdykoliv – preventivní cvičení pod dohledem kvalifikovaných odborníků - fyzioterapeutů či fyziotrenérů však přináší našemu tělu celou řadu benefitů. 

Na míru sestavená podpora vaší fyzické aktivity cvičením, správné pohybové stereotypy a držení těla, správné zvedání těžkých břemen i ergonomické uspořádání pracovního prostředí - to vše jsou aspekty, kterými můžete své páteři prokázat více než dobrou službu. 

V EuroPainClinics Fyzio Brno a Hradec Králové jsme zde pro vás, neváhejte se na nás s vašimi zdravotními obtížemi kdykoliv obrátit!

K objednání využijte našeho telefonického kontaktu nebo formulář k objednání na www.efyziokonzultace.cz


Bezplatná online eFyzio-konzultace

Objednejte se na naše pracoviště fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio Brno, Hradec Králové a Olomouc vyplněním a odesláním formuláře bezplatné eFyzio-konzultace. Vaše obtíže pohybového aparátu budou posouzeny našimi specialisty a na základě toho vám navrhneme nejvhodnější způsob vaší terapie a termín vaší návštěvy.

EuroPainClinics Fyzioterapie eFyzio-konzultaceBezplatná eFyzio-konzultace s fyzioterapeutem

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří váš čas

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří vaše peníze

Blog

Vítáme novou posilu týmu EuroPainClinics Fyzio Olomouc!
14.06.2024

Vítáme novou posilu týmu EuroPainClinics Fyzio Olomouc!

V týmu našeho nově otevřeného pracoviště fyzioterapie v Olomouci srdečně vítáme nového kolegu, fyzioterapeuta Bc. Víta Kořínka, který je připraven s maximální zodpovědností a empa...
Zobrazit
Pohybové aktivity pro střední až vyšší věk: Které jsou vhodné?
30.05.2024

Pohybové aktivity pro střední až vyšší věk: Které jsou vhodné?

V období středního a později vyššího věku dochází k mnoha změnám organismu, ať už fyzickým nebo psychickým. Jedním z typických jevů je zpomalení metabolismu (u mužů i u žen), a často doch...
Zobrazit
Přijmeme do týmu: Fyzioterapeut Hradec Králové
15.05.2024

Přijmeme do týmu: Fyzioterapeut Hradec Králové

Pro naše pracoviště specializované fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio Hradec Králové přijmeme nového kolegu či kolegyni na pozici FYZIOTERAPEUT / FYZIOTER...
Zobrazit