V neděli 8. září se v EuroPainClinics Fyzio připojujeme k oslavám Světového dne fyzioterapie (World Physical Therapy Day). Smyslem tohoto dne je celosvětově připomenout a zdůraznit význam fyzioterapie a role fyzioterapeutů při podpoře zdraví a kvality života člověka.

Organizace World Physiotherapy neboli Světová konfederace fyzioterapeutů se sídlem ve Velké Británii byla založena v roce 1951 a v současnosti zastřešuje prostřednictvím svých členských organizací více než 600 000 fyzioterapeutů ze 128 zemí celého světa. U příležitosti svého slavnostního dne, který je tradičně vyhlašován od roku 1996 a spojuje se s dnem založení WPT, se každoročně zaměřuje na specifické téma, které reflektuje současné zdravotní výzvy a aktuální problematiky.

Téma roku 2024 cílí na osvětu veřejnosti o bolesti zad v oblasti kříže a roli fyzioterapie v její léčbě a prevenci.

Věděli jste, že…

Bolest dolní část zad je jednou z nejčastějších obtíží člověka a jedna z hlavních příčin invalidity na celém světě. Statistiky Světové zdravotnické organizace (WHO, World Health Organisation) ukazují, že bolest dolní části zad neboli bolest v kříži v roce 2020 postihla 1 ze 13 osob, a tendence je stále stoupající. Do roku 2050 se odhaduje, že bolest zad postihne dokonce každého osmého dospělého jedince.

Bolest zad je zejména častým problémem při fyzicky náročné práci nebo u sedavého zaměstnání. Proto je velmi důležité osvojit si správné mechanismy včetně cvičení a úpravy životního stylu, které vám umožní mít „kontrolu nad svými zády“, zvládat bolest, překonat strach z pohybu, znovuzískat stabilitu a mobilitu páteře.

Zde pro vás máme přímo několik tipů, co můžete změnit, předejít bolesti zad a preventivně se o svá záda starat:

Prevence bolesti zad

Bolí vás záda? Vyvarujte se těchto chyb, které děláme každý den

Naši fyzioterapeuti v EuroPainClinics Fyzio vám rádi připraví fyzioterapeutický plán k řešení vašich bolestí v oblasti dolních části zad, podpoří vaše zotavení a tím dřívější návrat k vašim oblíbeným aktivitám. Neodmyslitelně k tomu patří individuálně zvolené cvičení pro každého na míru a doporučení vodných sportovních aktivit.

Cílem Světového dne fyzioterapie je také zdůraznit významnou a nesmírně záslužnou úlohu fyzioterapeutů, kterou zastávají v rehabilitaci, prevenci nemocí a v celkovém udržování zdraví populace. Po celém světě se v tento den koná řada akcí, jako jsou veřejné přednášky, workshopy, kampaně v médiích a další aktivity, které pomáhají šířit povědomí o přínosech fyzioterapie.

Poraďte se s našimi kvalifikovanými fyzioterapeuty EuroPainClinics Fyzio, jak co nejlépe zvládat svoji bolest dolních zad a objednejte se kdykoliv online: E-konzultace!


Text: Mgr. Michaela Vodičková,
fyzioterapeut EuroPainClinics Fyzio Brno,
textový archiv EuroPainClinics, https://world.physio

Obrazový materiál zdroj: https://world.physio

Bezplatná online eFyzio-konzultace

Objednejte se na naše pracoviště fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio Brno, Hradec Králové a Olomouc vyplněním a odesláním formuláře bezplatné eFyzio-konzultace. Vaše obtíže pohybového aparátu budou posouzeny našimi specialisty a na základě toho vám navrhneme nejvhodnější způsob vaší terapie a termín vaší návštěvy.

EuroPainClinics Fyzioterapie eFyzio-konzultaceBezplatná eFyzio-konzultace s fyzioterapeutem

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří váš čas

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří vaše peníze

Blog

8. září – Slavíme Světový den fyzioterapie
05.09.2024

8. září – Slavíme Světový den fyzioterapie

V neděli 8. září se v EuroPainClinics Fyzio připojujeme k oslavám Světového dne fyzioterapie (World Physical Therapy Day). Smyslem tohoto dne je celosvětově připomenout a zdůrazni...
Zobrazit
EuroPainClinics Fyzio Olomouc: Informace o dopravní uzavírce
04.09.2024

EuroPainClinics Fyzio Olomouc: Informace o dopravní uzavírce

Vážení klienti,pokud se chystáte k navštěvě pracoviště fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio Olomouc, dovolujeme si upozornit vás na dopravní omezení v městské části Lazce. V...
Zobrazit
Fyzioterapie při výhřezu bederní meziobratlové ploténky
04.09.2024

Fyzioterapie při výhřezu bederní meziobratlové ploténky

Bolest bederní páteře způsobená výhřezem meziobratlové ploténky je jednou z velmi častých obtíží, které člověka přivádějí na fyzioterapii. Omezení touto bolestí způsobená se proje...
Zobrazit