V EuroPainClinics Fyzio usilujeme každodenně o to dostat vaše tělo do stavu bez bolesti, vrátit jej zpět do rovnováhy. Léčba vašich pohybových obtíží může navíc probíhat pod dvojím odborným pohledem – fyzioterapeuta a lékaře-specialisty.

Fyzioterapie se zabývá funkčními poruchami pohybového systému, kam patří poruchy kloubů, svalů, vazů, nervů a ostatních měkkých tkání a orgánů. Jejich náprava je v rukou fyzioterapeuta, který zjišťuje příčinu a navrhuje nejvhodnější fyzioterapeutický postup. Léčba strukturálních poruch, což znamená změnu určité struktury tkáně – například utržený sval, vyhřezlá ploténka, poškozená chrupavka v kloubu či zlomená kost, je pak v kompetenci lékaře-specialisty.

V EuroPainClinics Fyzio nabízíme jako mimořádně přínosný benefit pro klienta možnost řešit v rámci léčby bolesti obě problematiky současně. Naši fyzioterapeuti v Brně a Hradci Králové úzce spolupracují s lékaři-specialisty na intervenční léčbu bolesti všech pracovišť EuroPainClinics. Odborné propojení specialistů umožňuje sestavit komplexní a plně individualizovaný plán léčby pacienta – od fyzioterapie po ambulantní zákrok, případně operační výkon.

Jak to v praxi probíhá?

Lékař-specialista EuroPainClinics stanovuje diagnózu poruchy struktury pohybového systému na základě anamnézy, klinického vyšetření, zhodnocení nálezů zobrazovacích metod a ověření intervenčním testem. Fyzioterapeut EuroPainClinics Fyzio stanovuje objektivní diagnostiku funkčních motorických poruch pohybového systému jako celku. Oba specialisté tak mohou průběžně sledovat a kontrolovat zdravotní stav pacienta z hlediska strukturální i funkční poruchy po celou dobu jeho léčby, mohou konzultovat a podle potřeby upravovat léčebný a fyzioterapeutický plán tak, aby výsledek byl co nejoptimálnější.

Pro pacienta, který se v důsledku bolesti a pohybových obtíží ocitá ve značném fyzickém i psychickém nepohodlí, je tato kombinace více než prospěšná. Především se mu dostává srozumitelného vysvětlení k jeho obtížím, tedy o funkční poruše i diagnóze lékaře, v jasných souvislostech. Zároveň získává reálná doporučení, jak zvládat svůj zdravotní stav s bolestí lékařskou intervencí i fyzioterapií.

Řada klientů EuroPainClinics Fyzio přichází z ambulancí EuroPainClinics na doporučení specialistů, mnozí již na základě vyhodnocení E-konzultace, kdy je fyzioterapie lékařem doporučena jako vhodná možnost léčby. Stejně tak i klienti, kteří vyhledají přímo pracoviště fyzioterapie, mohou být na doporučení fyzioterapeuta naopak odesláni do ambulance léčby bolesti.

Proč je vhodné začít s fyzioterapií ještě před operací

Pokud se vy sami nebo na doporučení vašeho lékaře-specialisty EuroPainClinics rozhodnete využít naší fyzioterapie paralelně s vaší léčbou, a ideálně ještě před vlastním endoskopickým výkonem, jedná se o volbu, z níž můžete dlouhodobě profitovat. Ptáte se, proč začít se cvičením ještě před operací? Včasné zahájení cvičení vám přináší hned dva benefity – cviky, které se naučíte, vedou k osvojení správných pohybových návyků, které zůstávají ve vaší paměti. Jejich používáním tak vlastní aktivitou předcházíte bolesti ještě před operací, přičemž získané návyky budete automaticky používat i po operačním výkonu.

Fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio v Brně a Hradci Králové je otevřena všem novým klientům a pacientům ambulancí EuroPainClinics nejen v Brně a Hradci Králové, ale také v Praze a Ostravě.

Využijte naši eFyzio-konzultaci ještě dnes! Pokud je fyzioterapie pro vás vhodným řešením, velmi rádi si s vámi domluvíme termín vstupního vyšetření.


Bezplatná online eFyzio-konzultace

Objednejte se na naše pracoviště fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio Brno, Hradec Králové a Olomouc vyplněním a odesláním formuláře bezplatné eFyzio-konzultace. Vaše obtíže pohybového aparátu budou posouzeny našimi specialisty a na základě toho vám navrhneme nejvhodnější způsob vaší terapie a termín vaší návštěvy.

EuroPainClinics Fyzioterapie eFyzio-konzultaceBezplatná eFyzio-konzultace s fyzioterapeutem

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří váš čas

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří vaše peníze

Blog

10 TOP důvodů, proč zvolit fyzioterapii
18.04.2024

10 TOP důvodů, proč zvolit fyzioterapii

Fyzioterapii vyhledáváme nejčastěji v situacích, kdy se zotavujeme po úraze, operaci, nebo nás trápí chronická bolest. Zajímat by nás však rozhodně měla i z hlediska prevence, protože ben...
Zobrazit
Kdy pomáhá viscerální terapie
11.04.2024

Kdy pomáhá viscerální terapie

Viscerální terapie, známá také jako viscerální manipulace, je terapeutická metoda, která se zaměřuje na manipulaci vnitřních orgánů, aby obnovila jejich...
Zobrazit
Představujeme vám tvář EuroPainClinics Fyzio Olomouc!
05.04.2024

Představujeme vám tvář EuroPainClinics Fyzio Olomouc!

S úlevou od bolestí a obtížemi pohybového aparátu a k návratu funkčnosti těla do rovnováhy vám pomáháme na novém pracovišti fyzioterapie v Olomouci, kde vám se vší profesionalitou...
Zobrazit