Fyzioterapie zahrnuje širokou škálu metod a technik. Kterou z nich zvolit tak, aby pro vás a vaše obtíže měla co největší přínos? To nám ukáže přesná diagnostika vašich obtíží. V EuroPainClinics Fyzio je navíc také možné využít využíváme speciální diagnostický počítačový software MFK, který provede analýzu výsledků vyšetření fyzioterapeutem, ukáže fungování těla v obrazových mapách a napomůže zvolit nejefektivnější terapeutický postup. Informujte se o této možnosti u našich fyzioterapeutů!

Svěřte se nám se svojí bolestí

Při fyzioterapii se primárně zabýváme příčinou vaší bolesti, která je mnohdy skrytá zcela jinde než v místě, kde bolest pociťujete. Klíčová je přesná diagnostika, která umožní tuto příčinu přesně lokalizovat. V EuroPainClinics Fyzio pracujeme podle přesných postupů, jejichž cílem je dovést vás krok po kroku k nejlepšímu výsledku. Při vstupním vyšetření je proto pro nás základem dozvědět se od vás o vaší bolesti a jejím původu co nejvíce. Prvním důležitým krokem je odběr anamnézy, která o vašem těle a celkovém zdravotním stavu mnohé napoví. Přináší řadu informací k vašim pohybovým obtížím, dalším nemocem a úrazům. Zároveň může poukázat například na genetické predispozice, které s vaším problémem mohou mít souvislost.

Nahlédněte do map vašeho těla aneb jak probíhá diagnostika MFK

Dříve než se zaměříme na váš individuální fyzioterapeutický plán, přistupujeme k vlastnímu klinickému vyšetření, jehož základem je svalový test hodnotící aktivitu vašich svalů. Co to znamená? Terapeut s klientem testují jednotlivé svaly a výsledky zadávají do systému MFK, který je následně vyhodnotí a zpracuje do obrazových map. Díky tomu klient i terapeut mají možnost porozumět příčině obtíží a jejich propojenosti napříč systémy (nervy, svaly, páteř, klouby, vnitřní orgány). To vše dává základ ke správně cílené terapii.

Obrazové diagnostické mapy jednotlivých anatomických struktur barevně označují místa a stupeň největšího zatížení, svalovou nerovnováhu (dysbalanci) a prakticky všechny výchylky z normy těla. Nespornou výhodou je, že vy sami přímo vidíte na obrazovce, co je ve vašem těle "v nepořádku“. Vaše fyzioterapeutka vám přesně vysvětlí, na která místa a které struktury je potřeba se intenzivně zaměřit a navrhne vhodnou metodu vaší terapie. Obrazové mapy máte k dispozici po celou dobu vaší fyzioterapie a můžete tak pravidelně sledovat vaše pokroky a zlepšení.  

Ukázka obrazové mapy MFK: Projekce svalového zatížení v těle

Motivujte sami sebe k léčbě

Fyzioterapie je příležitostí naučit se správným cvičením a správnými pohybovými vzory vyhnout se bolesti, nebo dosáhnout jejího snížení či odstranění. V EuroPainClinics Fyzio razíme myšlenku, že nutné je zahájit cvičení včas a ideálně před či paralelně s léčbou, zejména při indikovaném endoskopickém výkonu. To je také výhodou našich pracovišť fyzioterapie, které jsou provázány s ambulancemi intervenční léčby bolesti EuroPainClinics. Toto propojení je pro vás jedinečným benefitem – o vaší bolesti a pohybových obtížích vědí lékaři-specialisté léčby bolesti a fyzioterapeuti zároveň, což umožňuje vzájemně a průběžně korigovat váš celkový proces léčby. Je však třeba mít stále na mysli, že efektivita celého léčebného procesu je z převažující části ovlivněna vaší motivací, trpělivostí a vytrvalostí.

Odborná textová spolupráce: Bc. Bára Beníršková, fyzioterapeut


Pokud vás trápí bolest páteře či pohybového systému, odešlete nám vyplněný formulář bezplatné služby E-Fyzio konzultace. Pokud je fyzioterapie pro vás vhodným řešením, rádi vám navrhneme termín vstupního vyšetření v našich ambulancích v Brně a Hradci Králové.


 




Bezplatná online eFyzio-konzultace

Objednejte se na naše pracoviště fyzioterapie EuroPainClinics Fyzio Brno, Hradec Králové a Olomouc vyplněním a odesláním formuláře bezplatné eFyzio-konzultace. Vaše obtíže pohybového aparátu budou posouzeny našimi specialisty a na základě toho vám navrhneme nejvhodnější způsob vaší terapie a termín vaší návštěvy.

EuroPainClinics Fyzioterapie eFyzio-konzultaceBezplatná eFyzio-konzultace s fyzioterapeutem

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří váš čas

EuroPainClinics FyzioterapieŠetří vaše peníze

Blog

10 TOP důvodů, proč zvolit fyzioterapii
18.04.2024

10 TOP důvodů, proč zvolit fyzioterapii

Fyzioterapii vyhledáváme nejčastěji v situacích, kdy se zotavujeme po úraze, operaci, nebo nás trápí chronická bolest. Zajímat by nás však rozhodně měla i z hlediska prevence, protože ben...
Zobrazit
Kdy pomáhá viscerální terapie
11.04.2024

Kdy pomáhá viscerální terapie

Viscerální terapie, známá také jako viscerální manipulace, je terapeutická metoda, která se zaměřuje na manipulaci vnitřních orgánů, aby obnovila jejich...
Zobrazit
Představujeme vám tvář EuroPainClinics Fyzio Olomouc!
05.04.2024

Představujeme vám tvář EuroPainClinics Fyzio Olomouc!

S úlevou od bolestí a obtížemi pohybového aparátu a k návratu funkčnosti těla do rovnováhy vám pomáháme na novém pracovišti fyzioterapie v Olomouci, kde vám se vší profesionalitou...
Zobrazit